News

TOBBUND “KOLAY TRANSİT MERKEZİ”

Supet

TOBBUND, Edirne’de yeni nesil transit sistemine uyum sağlayacak olan “Kolay Transit Merkezi” projesini hayata geçiriyor. 10 yıllık TOBBUND hizmet birikimini arkasına alan Kolay Transit Merkezi’nin ilki Edirne’de yer alacak.

Uluslararası karayolu taşımacılığı yapan firmalar, TOBBUND’nin sahip olduğu izinli gönderici yetkisi ile transit beyanname işlemlerini hızlı, kolay ve etkin bir şekilde tamamlayabilecek. Öte yandan bu süreçte iç gümrüklerde de transit işlemleri için süre harcamayacak.

14 bin metrekare üzerine kurulu modern tesisi ve izinli gönderici yetkisi ile TOBBUND teminatını kullanan firmalara ait tırlar her gün İstanbul trafiğinden çekilerek, kolay transit merkezinde beyanname, tescil ve mühürleme gibi işlemleri 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayacak ve sınır kapısına gidebilecek.

TOBBUND Kolay Transit Merkezinin sağladığı avantalara maddeler halinde bakacak olursak;

  • İpsala Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları için; ihracat beyannamesi, yük faturası ve ATR belgesi ile gümrükte zaman kaybı yaşamadan aracınızın ihracat yükü ile TOBBUND merkezine ulaşmasından itibaren minimum 45 dakika, maksimum (kırmızı hat olması halinde) 3 saatte mühürlenip transite çıkabilir hale gelmesi,
  • Transit yapan araçlar için özellikle Muratbey ve Erenköy gümrüklerinde oluşacak 8 ila 72 saate varan araç yoğunluğunu ve güzergâh dışında şehir içi trafiğinin zorluklarının ortadan kaldırılması,
  • İlk iki madde sonucunda elde edilecek zaman ve maliyet kazancı,
  • Hizmetten üye firmalar yararlanacaktır.

Tesis kapasitesi ilk etapta 250 araç olmak ile 2023 yılında yapılacak olan genişletmeler ile kapasitenin 2 katına çıkması hedefleniyor.

TOBB ve UND iştiraki olan TOBBUND “Kolay Transit Merkezi” hedefinde teslim sürelerini 1 güne kadar kısaltmak yer alıyor. TOBBUND “Kolay Transit Merkezi” tanıtım videosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.