News

İskenderun Limanı Tahliyesi 3 Ay İçinde Başlayacak!

Supet

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen iki büyük depremin ardından Akdeniz’in en önemli çıkış kapılarından olan İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi’ndeki hasar onarım çalışmaları devam ediyor. Limandaki gemi tahliye ve yükleme operasyonlarına 3 ay içerisinde başlanması hedeflenen süre olarak açıklandı.

Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi’nde deprem sonrası gemi tahliye ve yükleme işlemlerine geçici süre ile ara verilmişti. Deprem esnasında birçok konteynerin devrilip yan yatması sonucunda bölgede başlayan yangın 13 Şubat tarihinde kontrol altına alındı. Yangında dolu sahasındaki 5 bin 400 konteynerden 3 bin 670’i yandığı belirtilirken hasar tespitinin ayrıca yapılacağı açıklandı. Limanda yükleme ve boşaltma işlemlerinin tekrar başlaması için yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca limanda boş konteyneri bulunan firmaların boş konteyner kapı çıkış operasyonlarının başlatıldığı, bu işlem tamamlandıktan sonra yıkılan konteynerlerin yeniden istiflenme ve hasar tespit çalışmalarının başlayacağı aktarılıyor. İşletmeden alınan bilgiye göre Limak İskenderun Uluslararası Limanı’nda dolu konteyner kapı çıkış ve iç boşaltım operasyonlarının Mart ayı içerisinde başlayacağı, istifleme ve sayım işlemlerinin netleşmesi ve konteynerlerin incelemeye uygun alan aktarılması ile limana giriş konusunda planlama için irtibata geçileceği ve planlama dışında limana giriş taleplerine uygunluk verilmeyeceği belirtildi.

Titizlikle sürdürülen çalışmalar sonrasında limanda gemi tahliye ve yükleme operasyonlarının 3 ay içerisinde başlama planlanıyor.